Italië

Bella Italia! Italië is een populair vakantieland bij de Nederlanders. Ongeveer 75% van Italië is bergachtig of heuvelachtig en ca. 20% is bebost.

In het noorden vind je de Alpen en Dolomieten en vanaf Genua strekken de Appenijnen zich uit tot aan Napels in het zuiden. Bekende toeristische regio's zijn hier Zuid Tirol (Südtirol) en Trentino. In het noorden tref je ook bekende meren zoals het Lago Maggiore, het Comomeer en het Gardameer. Zeer geliefd bij de Nederlanders.

De Italiaanse steden herbergen veel cultuur, zo ook Rome, de hoofdstad en tevens de grootste stad van Italië, gevolgd door modestad Milaan. Andere bekende steden zijn Turijn, Verona en de steden in Toscane, Florence, Sienna, Lucca en Pisa.

Naast de meren heeft Italië natuurlijk veel zee en kust. Italië wordt omringd door de Tyrreense Zee, Middellandse Zee, Ionische Zee en Adriatische Zee. Zo zijn daar ook de bekende kusten als de Adriatische kust met rond Venetië de Venetiaanse kust. De Bloemen Rivièra bij Genua,  waar ook het schilderachtige stukje kuststrook ligt van de Cinque Terre en iets zuidelijker de Toscaanse kust.

Naast de prachtige cultuur, bergen en watersport staat Italië natuurlijk ook bekend om haar lekkere keuken. De Italiaanse keuken is voor Nederlanders zeer bekend, we kennen allemaal de pizza's en pasta's. We mogen de Italiaanse wijnen ook niet vergeten.

Het grootste deel van Italië kent een Mediterraan klimaat. En daarom is Italië zeer geliefd bij de Nederlanders.

Op deze pagina resultaat 1 tot en met 1 van de 1 gevonden vakantie(s)