Sauerland - Duitsland

Kijktip! Surf naar ons YouTube kanaal voor leuke reisvideo’s over Sauerland:

Sander van Videotrips door Sander van Oostrum
Het Sauerland, ook wel de Nederlandse bergen genoemd. Omdat een autovakantie naar Sauerland zo dichtbij is: slechts drie uur rijden vanaf Utrecht! Ideaal voor een stevige wandel- of mountainbiketocht in de bergen of een wintersportvakantie. Check hieronder alvast onze autovakanties naar Sauerland.

Sauerland staat vooral bekend als wintersportgebied. De Wintersport-Arena Sauerland is het grootste skigebied van Duitsland én buiten de Alpen. De twee populairste wintersportplaatsen in het Sauerland zijn Winterberg met de Kahler Asten op 842 m en Willingen met de Ettelsberg op 838 m. Kijk naar onze belevenissen in het Sauerland in de video hieronder.

Diezelfde bergen bieden de vakantiegangers ook in de zomer veel plezier. Voor een heerlijke wandeling bijvoorbeeld. Denk dan aan de befaamde Rothaarsteig en de Uplandsteig die door de prachtige bossen in het Sauerland lopen. (…) Of ga voor een stoere mountainbike-tour!

Tip van Sander: Ga eens op een zaterdagmiddag de Ettelsberg bij Willingen omhoog. Je zult zien wat een feest het is bij Siggi’s Hütte bovenop de berg. Probeer daar de lokale schnaps Siggi’s Feuerwasser eens.

Ontspan je daarna bij één van de stuwmeren. Vaar over het meer met een rondvaartboot zoals op de Edersee met uitzicht op slot Waldeck. Of peddel zelf met een kano over de Diemelsee. Heerlijk ook om in te zwemmen, net als bij één van de strandjes van de Hennesee.

Start de auto maar vast!

▼ Hieronder al onze autovakanties naar het Sauerland ▼

Op deze pagina resultaat 1 tot en met 2 van de 2 gevonden vakantie(s)