Duitsland

Wist je dat Duitsland het meest bezochte vakantieland is voor Nederlanders? En eigenlijk is dat wel logisch ook. Duitsland heeft veel voordelen. Het is ons buurland, dus lekker dichtbij. Je kunt er nog voordelig op vakantie gaan, want de autovakanties naar Duitsland zijn goed geprijsd. Je hebt er prachtige natuur. Van de Wadden- en Oostzee in het noorden, via het merengebied in Mecklenburg Vorpommern, via de Lüneburgerheide naar het middelgebergte in Midden-Duitsland met de Harz, Sauerland , Eifel, Thüringen, tot het middelgebergte in het zuiden met het Zwarte Woud en Beierse Woud. En in het uiterste zuiden grenzend aan Zwitserland en Oostenrijk het hooggebergte: de Duitse Alpen met bekende plaatsen zoals Garmisch-Partenkirchen.

Maar vergeet ook niet de vele Duitse rivieren aan te doen. Je kunt er heerlijk langs fietsen, gezellig een wijntje drinken in één van de vele pittoreske dorpjes of steden die aan de rivieren liggen. Vele Nederlanders maken jaarlijks een uitstapje naar de Moezel, Rijn of Donau, om er maar eens drie te noemen.

Waarom ligt Duitsland de Nederlander nog meer zo goed? Komt dat door de Duitse keuken? Zeker weten. Je kunt er goed eten en wij Nederlanders houden wel van de Duitse keuken. En ’s middags Kaffee & Kuchen is voor ons ook geen straf.

Daarnaast heeft Duitsland ook nog mooie steden, met prachtige historische binnensteden, die zeker een bezoek waard zijn. De hoofdstad Berlijn, de havenstad Hamburg, of lekker (kerst)shoppen in steden die niet ver over de grens met Nederland liggen, zoals Düsseldorf, Oberhausen, Aken en Keulen.

Als laatste noemen we nog de vele attractieparken zoals het pijzenwinnende Europa Park, maar ook Phantasialand, Heide Park Soltau, Moviepark Germany, Legoland en Playmobil Fun Park. En dan vergeten we er zeker nog een paar.

Kijktip! Surf naar ons YouTube kanaal voor leuke reisvideo’s over Duitsland:

Duitsland is echt een bestemming waar je met de hele familie naar toe kunt, of lekker met zijn tweetjes. In ieder geval is Duitsland vakantiebestemming nummer 1 voor de Nederlanders. Kijk hieronder voor ons aanbod.

Op deze pagina resultaat 1 tot en met 9 van de 9 gevonden vakantie(s)