Duitsland

Kijktip: Surf naar ons YouTube kanaal voor leuke reisvideo’s over Duitsland:

Sander van Videotrips door Sander van Oostrum
Wist je dat Duitsland het meest bezochte vakantieland is voor Nederlanders? Vanzelfsprekend want ons buurland is dichtbij, de natuur is er prachtig en Duitsland is voordelig. Kijk bijvoorbeeld eens naar de goed geprijsde autovakanties naar Duitsland die hieronder staan.

De Harz is één van die prachtige natuurgebieden op de grens van Midden- en Noord-Duitsland. Saillant detail want door diezelfde Harz liep vroeger ook de grens tussen Oost- en West-Duitsland. In onze reisvideo “Hekserij in de Harz” verwijzen we daar nog naar. Hoewel het in de middelgebergten van de Harz, Sauerland , Eifel, Thüringen, en verder naar het zuiden het Zwarte Woud en Beierse Woud wemelt van de heksen- en sprookjesverhalen, de kans is groter dat je er een wolf of lynx tegenkomt.

Vergeet daarnaast niet de vele Duitse rivieren aan te doen. Voor een fietstocht, een rondvaart. Of gezellig een wijntje drinken in één van de vele pittoreske dorpjes of steden die aan de rivieren liggen. We kennen allemaal wel de Moezel, Rijn en Donau, om er maar eens drie te noemen. Wist je dat de Donau ontspringt in de buurt van ons arrangement in Hornberg in het Zwarte Woud?

Waarom ligt Duitsland ons nog meer zo goed? Komt dat door de Duitse keuken? Zeker weten. Je kunt er goed eten en wij houden wel van de Duitse keuken. En ’s middags Kaffee & Kuchen is voor ons ook geen straf.

Berlijn, Hamburg, München en Köln zijn stuk voor stuk interessante Duitse steden die je een keer gezien moet hebben. Ook leuk om te bezoeken zijn middelgrote steden zoals Erfurt en Weimar in de buurt van ons arrangement in Georgenthal in Thüringen.

Duitsland is een bestemming waar je met de hele familie naar toe kunt of lekker met zijn tweetjes. In ieder geval is Duitsland onze vakantiebestemming nummer 1.

▼ Hieronder al onze autovakanties naar Duitsland ▼

Op deze pagina resultaat 1 tot en met 8 van de 8 gevonden vakantie(s)