Kroatië

Steeds populairder wordt Kroatië als vakantieland. Steeds meer Nederlanders maken een autovakantie naar Kroatië.

"Kroatië vol leven! Dat zeggen de Kroaten zelf. En dat klopt ook wel, want in Kroatië is van alles te doen, te beleven en te bekijken.

Heerlijk watersporten, varen, zeilen op de Adriatische Zee. Of vaar naar één van de 1244 eilanden die Kroatië rijk is. Het grootste eiland in de Adriatische Zee is Krk. Het eiland Rab is één van de zonnigste. Het eiland Pag staat bekend vanwege de zoutwinning en de kaas. Het eiland Brac is ideeal voor watersportersHet eiland Losinj wordt ook wel het vitaaleiland genoemd, vanwege de traditie op het gebied van gezondheidsfaciliteiten. Het Nationaal Park Kornati archipel bestaat uit maar liefst 89 ongelooflijk mooie eilanden, hier kom je nog in contact met de ongerepte natuur. Niet alleen op het water of op een eiland is het genieten in Kroatië, ook op het land. Istrië is een prima regio voor een autovakantie naar Kroatië. Het schiereiland Istrië herbergt een aantal zeer mooie historische steden en vissersplaatsjes, waaronder Umag, Porec, Rovinj, Vrsar, Rabac en Pula. Deze plaatsen ademen de sfeer van het Middellandse Zeegebied uit. Terwijl het binnenland groen is en doet denken aan de Provence en Toscane. Hier ligt ook op een heuveltop het stadje Motovun. Voor de kust bij Pula ligt een ander nationaal park, Nationaal Park Brijuni dat weer bestaat uit 14 eilandjes. Ten oosten van Istrië ligt de Kvarner.

Maak een reis over de zonnige eilanden, Krk, Rab, Cres en Losinj en kom dan terug in Opatija, met haar groene parken en het lange wandelpad langs de zee. De stad Rijeka is het maritieme en culturele centrum van Kroatië. De hoofdstad van Kroatië is Zagreb, een oude stad, jong van geest en het politieke, economische en culturele centrum van Kroatië. De regio Lika en Karlovac, met prachtige rivieren, bergen, ongerepte natuur, meren, kloven en grotten, zal u verrassen met het grootste aantal nationale parken en natuurparken in Kroatië. De bekendste daarvan zijn het Nationaal Park Plitvice-meren, dat u de adem zal benemen met maagdelijke schoonheid, 16 sprankelende meren en 157 verschillende vogelsoorten die elke natuurliefhebber in het geheugen gegrift zullen blijven. Iets zuidelijker komen we in Dalmatië. Ontdek de 3000 jaar oude wortels van het Kroatische culturele erfgoed in Zadar. in de kleinste kathedraal ter wereld, de Heilige Kruiskerk in de stad Nin. Met zijn zeven kalksteenwatervallen met een totaal hoogteverschil van 242 meter en de grootste Europese kalkafzetting, de Skradinski buk (waterval), is Nationaal Park Krka een waar fenomeen op het gebied van natuurschoon en karstgesteente. Zuidelijker treffen we dan nog de steden Sibenik, Split en het wonderschone Dubrovnik ook wel de parel van de Adriatische Zee genoemd.

Do viždenja!

 

 

Op deze pagina resultaat 1 tot en met 3 van de 3 gevonden vakantie(s)