Zwarte Woud - Duitsland

Kijktip! Surf naar ons YouTube kanaal voor leuke reisvideo’s over het Zwarte Woud:

Maurits van Videotrips door Maurits van Tongeren
Het Zwarte Woud of het Schwarzwald is het grootste berg- en bosgebied van Duitsland. Het is een langgerekt gebied. 160 km lang en 30 tot 60 km breed. Dat merk je vooral als je erdoorheen rijdt. Kilometerslange dichte bossen met vooral dennen- en sparrenbomen. En het gaat op en af. Met uitschieters zoals de 1.493 meter hoge Feldberg. Hieronder onze autovakanties naar het Zwarte Woud.

Alles bij elkaar zijn dit ideale ingrediënten voor een heerlijke actieve wandel- en/of fietsvakantie. De langste wandelroute is bijna 300 km lang – dat is van Zuid-Limburg tot aan Noord-Groningen! Een andere mooie tocht is bijvoorbeeld etappe 4 van de wandeltocht Murgleiter van Schönmünzach naar Baiersbronn. Of bezoek één van de steden, Freudenstadt of Freiburg.

Afgelopen zomer waren wij zelf in het Zwarte Woud. Naast wandelen en fietsen, zijn we ook de geschiedenis ingedoken bij Burg Hohenzollern in de buurt van Hechingen. Bekijk onze avonturen in reisvlog 12.

In reisvlog 13 bezoeken we het adembenemende bloemeneiland Mainau – Duitslands vierde topattractie – met uiteraard bloemen, planten en vlinders in de hoofdrol én een heerlijke rol weggelegd voor de Schwarzwalder Kirsch Torte. Om je vingers bij af te likken.

▼ Hieronder al onze autovakanties naar het Zwarte Woud ▼

Op deze pagina resultaat 1 tot en met 1 van de 1 gevonden vakantie(s)