Zwarte Woud - Duitsland

Kijktip! Surf naar ons YouTube kanaal voor leuke reisvideo’s over het Zwarte Woud:

Maurits van Videotrips door Maurits van Tongeren
Het Zwarte Woud of het Schwarzwald is het grootste berg- en bosgebied van Duitsland. Het is een langgerekt gebied van 160 km lang en 30 tot 60 km breed. Dat merk je vooral als je erdoorheen rijdt. Kilometerslange dichte dennen- en sparrenbossen. En het gaat op en af. Met uitschieters zoals de 1.493 meter hoge Feldberg. Hieronder onze autovakanties naar het Zwarte Woud.

Alles bij elkaar zijn dit ideale ingrediënten voor een heerlijke actieve wandel- en/of fietsvakantie. Naast Lange-Afstand-Wandelpaden zoals de West-, Mittel- en Ostweg zijn er ontelbare korte wandeltochten. Rondom Triberg bijvoorbeeld naar de beroemde watervallen. Of een rondwandeling langs de Schlichemklamm, een kloof met prachtige uitzichten en ruïnes op heuveltoppen. Houd je meer van fietsen? Dat kan hier ook prima. Of bezoek één van de steden, Freiburg of Freudenstadt.

In die laatste stad waren wij afgelopen zomer zelf. Naast wandelen en fietsen, zijn we ook de geschiedenis ingedoken bij Burg Hohenzollern in de buurt van Hechingen. Bekijk onze avonturen in reisvlog 12. In reisvlog 13 bezoeken we het adembenemende bloemeneiland Mainau met uiteraard bloemen, planten en vlinders in de hoofdrol én een heerlijke rol weggelegd voor de Schwarzwalder Kirsch Torte. Om je vingers bij af te likken. Er is zoveel te doen en te zien in het Zwarte Woud!

▼ Hieronder al onze autovakanties naar het Zwarte Woud ▼

Op deze pagina resultaat 1 tot en met 1 van de 1 gevonden vakantie(s)