België

Lekker dichtbij op vakantie bij onze zuiderburen België.

België is verdeeld in twee delen, Vlaanderen in het noorden en Wallonië in het zuiden. De hoofdtaal in deze gebieden is ook nog eens anders. In Vlaanderen spreken ze Nederlands en in Wallonië spreken ze Frans.

In Vlaanderen zijn weekendjes weg naar de Vlaamse steden populair. Steden als Antwerpen, Brugge, Gent, Mechelen en Leuven zijn steden met een mooi historisch stadscentrum en gezellige winkelstraten. De Belgen zijn bourgondiërs en houden van goed eten en drinken. Ze zijn bijzonder trots op hun goede keuken. Gelukkig vind je veel leuke en goede restaurantjes in deze steden. België is ook een paradijs voor bierliefhebbers. Je vindt hier maar liefst 1500 verschillende originele bieren. De Belgische kust maakt ook onderdeel uit van Vlaanderen, daar vind je weer leuke badplaatsen, zoals Knokke, Blankenberge, Bredene, Oostende en De Panne. Een andere interessante regio is de Vlaamse Ardennen, bekend vanwege de kasseienweggetjes en bergen zoals de Patersberg en de Muur van Geraardsbergen in de Ronde van Vlaanderen. De echte wielrenners kunnen zich hier helemaal uitleven. Meer over de geschiedenis van de Ronde kom je te weten in Oudenaarde.

Het Franstalige gedeelte van België, Wallonië is bij de Nederlanders vooral bekend door de Ardennen met haar heuvels en bossen. Veel Nederlanders brengen hier dan ook een actieve vakantie door. Ook bekend zijn bijvoorbeeld de Grotten van Han. Maar ook een stad als Luik wordt steeds populairder bij de Nederlanders.

Tenslotte nog Brussel, deze stad hoort zowel bij Vlaanderen als Wallonië en is de (Europese) hoofdstad. Ook hier is er een prachtig historisch stadscentrum en kun je goed shoppen. En ook het bekende Manneken Pis  is hier te bewonderen.

Kortom België is ideaal voor een leuke stedentrip, vakantie aan de kust, of actieve vakantie in de natuur!

Op deze pagina resultaat 1 tot en met 1 van de 1 gevonden vakantie(s)