Luxemburg

Luxemburg is één van de kleinste Europese landen, maar biedt toch vol cultuur en natuur.

Geniet van de verschillende landschappen van de natuurparken in de Luxemburgse Ardennen, maar ook van de Middeleeuwse kastelen, de vele wandel- en mountainbikeroutes. Bekende steden in de Luxemburgse Ardennen zijn: Clervaux, Bourscheid, Esch-sur-Sûre, Diekirch, Vianden en Ettelbruck. In het midden tref je de Regio Mullerthal, ook wel het Luxemburgs Klein Zwitserland genoemd. Dat komt door het golvende landschap wat aan Zwitserland doet denken. Echternach is hier de hoofdstad en tevens de oudste stad van Luxemburg. Andere steden hier zijn o.a. Beaufort, Berdorf en Larochette. Je kunt hier goed wandelen op de Mullerthal Trail van 112 km. De andere regio in het midden van Luxemburg is Guttland, een bijzonder hoogtepunt is de Vallei van de Zeven Kastelen, die meer dan 24 kilometer lang is en de kastelen Mersch, Schoenfels, Koerich, de twee kastelen van Ansembourg en de kastelen Hollenfels en Septfontaines omvat. 

In het zuiden tref je het industriële verleden, het Land van de Rode Aarde met haar oude staalfabrieken. Ontdek de Moezel regio en haar wijnen. Steden in de Moezelregio zijn o.a. Grevenmacher, Mondorf-les-Bains, Remerchen, Remich, Schengen en Ehnen.

Tenslotte ontdek ook de multiculturele hoofdstad Luxemburg, met haar vele musea, pleinen en UNESCO werelderfgoed monumenten.

Op deze pagina resultaat 1 tot en met 1 van de 1 gevonden vakantie(s)