Slovenië

Kijktip! Surf naar ons YouTube kanaal voor leuke reisvideo’s over Slovenië:

Sander van Videotrips door Sander van Oostrum

Slovenië is een land tussen Oostenrijk (Karinthië), Hongarije, Kroatië en Italië in. Eigenlijk een vergeten pareltje tussen de Alpen en de Middellandse Zee. Het betrekkelijk kleine Slovenië – de helft van Nederland – is buitengewoon afwisselend.

In het noorden de Alpen, waar je uitstekend kunt skiën in onder andere de bekende wintersportplaatsen Kranjska Gora, Maribor-Pohorje aan de rand van de tweede stad van Slovenië Maribor, Cerkno en Vogel. Daarnaast bieden de Alpen ook ongekende mogelijkheden voor een actieve vakantie. Ga bijvoorbeeld eens raften en kayakken in de schitterende, turquoise Soca rivier. Of trek erop uit in het Triglav Nationaal Park. Bled aan het bekende Meer van Bled met daarin het eilandje waar een kerkje op staat en het minder bekende Meer van Bohinj zijn ook prachtig!

En wat te denken van het adembenemende gebied tussen de Alpen en de zee in, de wijnregio Brda. Net als Toscane, glooiende heuvels met overal wijngaarden.

Verder naar het zuiden, aan de kust, is het goed toeven in de mediterrane kustplaatsen zoals Piran, Izola en Portorož met haar historische stadscentra. Andere bekende highlights zijn de grotten van Postojna en Lipica vanwege de bekende witte Lipizzaner paarden. Iets verderop ligt Istrië.

Slovenië staat bovendien bekend om haar spa's en wellnesscentra en grote waterparken zoals Terme Ptuj, Terme Catež en Terme 3000 in Moravske Toplice.

Centraal in Slovenië ligt de hoofdstad Ljubljana, die bij een vakantie naar Slovenië niet mag ontbreken.

Alles bij elkaar, genoeg ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie in Slovenië.

▼ Kijk hieronder voor ons aanbod in Slovenië ▼

Op deze pagina resultaat 1 tot en met 7 van de 7 gevonden vakantie(s)