8-DAAGSE FIETSCRUISE DONAU PASSAU-WENEN-PASSAU

MS PRIMADONNA  

Informatie

Je wilt tijdens de vakantie graag fietsen en bovendien de luxe van een cruiseschip ervaren? Dat kan aan boord van de MS Primadonna die op de prachtige Donau vaart van Passau in Duitsland naar Wenen in Oostenrijk en weer terug. Onderweg breng je ook een bezoek aan Linz en Wenen. Terwijl de boot verder vaart kun je leuke fietstochten maken langs de Donau.
Je verblijf
Tijdens de fietscruise verblijf je aan boord van de MS Primadonna op basis van volpension in een hut op het hoofd-, boven- of promenadedek (zie ook het dekplan). Vanuit het Oostenrijkse Engelhartszell vaart de boot via Linz naar Wenen en weer terug naar Engelhartszell. De fietscruise is prima te combineren met een ‘gewone’ vakantie in bijvoorbeeld het Beierse Woud, Tirol of het Salzburgerland.

Route
De fietscruise start en eindigt in Passau en gaat langs de Donau tot aan Wenen en weer terug. Daarbij fiets je in totaal zo’n 251 tot 266 kilometer in vijf fietsdagen. De dagafstand varieert van 40 tot 57 km. Hoe ziet de rest van de fietscruise langs de Donau eruit? Route van de 8-daagse fietscruise langs de Donau

Dag 1, vrijdag: individuele aankomst
Je reist op eigen gelegenheid naar Passau in Duitsland. Parkeren en transfer naar het schip is niet inbegrepen, maar kan wel bijgeboekt worden (zie aanvullende informatie). Je dient er zelf voor te zorgen dat eigen meegenomen fietsen bij het schip komen. Om ca. 18.30 uur “gaan de lijnen los” en vaart het schip van Passau tot Schlögen.

Dag 2, zaterdag: Schlögen - Linz (56 km)
In de ochtend ontvang je de huurfietsen (of E-bikes) bij de Schlögener Lus. Je fietst door het UNESCO-cultureel erfgoed Schlögener Schlinge door de onbewoonde Kaiserau naar de barokke markt van Aschach en via Ottensheim naar Linz. Om 17.00 uur kun je luisteren naar een concert op het Brucknerorgel en daarna genieten van een diner aan boord met een mooi uitzicht op het interessante Lichterspiel des Lentos (kunstmuseum).

Dag 3, zondag: Strudengau fietstocht Linz – Grein ( 57 km)
Direct vanaf de aanlegsteiger voert de fietsroute je uit de Europese culturele hoofdstad van 2009 in het groen. Je passeert de Pleschinger See en fietst langs de sloten van Pragstein (gotisch/museum), Wallsee (Habsburg) en de Greinburg (Sachsen-Coburg). De MS Primadonna wacht je alweer op in de barockstad Grein. Om ca. 17.00 uur is het weer genieten, ditmaal van het “klassieke hits concert” in de ridderzaal van Greinburg.

Dag 4, maandag: Nibelungengau fietstocht Ybbs – Gottsdorf - Spitz (50 km)
Vanuit Ybbs/Persenbeug fiets je zeer mooi via Gottsdorf en Emmersdorf op de noordelijke oever naar Wachau – al snel bereik je de eerste bekende wijnbouwdorpen, waaronder het te bezichtigen wijnbouwdorp Spitz, waar de MS Primadonna al voor anker ligt.

Dag 5, dinsdag: Nationaal Park fietstocht naar de sloten van Eckartsau & Hof (40 km)
Al na enige fietskilometers, niet ver van de Donau staat je al het eerste hoogtepunt van de dag te wachten – een rondleiding door het keizerlijke jachtslot Eckartsau – de laatste woonplaats van Keizer Karl I & Zita in Oostenrijk. Verder gaat de tour naar de grootste van de 6 Marchfeldsloten. Slot Hof – ooit het landgoed van prins Eugens – is een prachtig gebouw met unieke barokke tuinen en een idyllisch landhuis (entree ca. € 18,- p.p./ ter plaatse te betalen). Terug via dezelfde route, of van Slot Hof naar de indrukwekkende fietsbrug over de March en zo naar Slowakije naar de nabijgelegen Devin burcht en verder naar Bratislava. Op de Donaufietsroute vervolg je de route via Wolfsthal terug naar Hainburg (+ 15 km).

Dag 6, woensdag: Wenen
In de ochtend maak je een stadstour door Wenen (ca. 2 uur) met start en einde in de buurt van de aanlegplaats van het schip. Na de lunch is het tijd om de prachtige stad Wenen zelf te verkennen. Een gedetailleerde beschrijving voor een fietstocht door Wenen vanaf de aanlegplaats is beschikbaar. Entree tot de schatkamer van de Weense Hofburg is inclusief (Kaiserkrone).

Dag 7, donderdag: Wachau fietstocht Krems – Dürnstein – Melk - Pöchlarn (48 km)
Voordat je Krems verlaat, loont het zeker de moeite om een stadstour door de duizendjarige stad te maken met o.a. het karikatuurmuseum en het mooie oude stadscentrum. Daarna gaat het door wijngaarden naar het legendarische Dürnstein (Richard Leeuwenhart) via de wijnbouwgebieden Weißenkirchen, Spitz en Willendorf (Venus van Willendorf) naar Melk en naar Pöchlarn. Onze tip: neem de veerboot naar de zuidelijke oever in Spitz - het is erg leuk om hier over rustige weggetjes en door boomgaarden naar Melk te fietsen.

Dag 8, vrijdag: Einde fietscruise in Passau
Je komt om ca. 9 uur aan in Passau. Na het ontbijt begin je aan de terugreis naar Nederland of elders.
Inbegrepen
 • 7x volpension in de geboekte hut
 • welkomstsnack op aankomstdag
 • dagelijks ontbijtbuffet
 • dagelijks driegangen middaglunch of lunchpakket voor de fietstocht
 • dagelijks in de middag koffie/thee en gebak/koek
 • dagelijks viergangendiner
 • dagelijks middernachtsnack in de Panoramabar
 • alle havengelden
 • huurfiets (7 of 21 versnellingen)
 • 2x hydrojetmassage (ca. 15 min. per hut) en een traditionele Bartrasur (baardbehandeling) per hut
 • reisbegeleiding aan boord met dagelijks persoonlijke route-informatie
 • uitvoerige routebeschrijving, fietskaarten en GPS-data in het Nederlands
 • concert op het Brucknerorgel in Linz
 • klassieke hits concert in de ridderzaal van Greinburg
 • stadstour Wenen
 • entree & rondleiding door Schloss Eckartsau
 • entree schatkamer in de Hofburg
Verblijfsperiode
Je kunt van deze fietscruise genieten van 29 juli t/m 16 september 2022. Aankomst en vertrek zijn op vrijdag mogelijk met een minimum verblijf van 7 nachten. De fietscruise start op 29 juli, 5 en 12 augustus en 9 september 2022.
Prijstabel
8-daagse Fietscruise Passau – Wenen -Passau
van t/m Tweepersoonshut Hoofddek ECO Tweepersoonshut Hoofddek Tweepersoonshut Bovendek Tweepersoonshut Promenadedek Eenpersoonshut Hoofddek
29-07-22 / 16-09-22 659,00 749,00 1.175,00 1.355,00 1.123,50
Prijzen zijn per persoon per arrangement. Niet inbegrepen: boekingskosten (€20,-) en brandstoftoeslag.

Kinderkorting
Max. 2 kinderen 0 – 5,9 jaar: 100%
Max. 2 kinderen 6 – 11,9 jaar: 75%
Bij verblijf in cabine van minimaal 2 volbetalenden.

Wil je liever een langere fietscruise tot aan Boedapest? Ga dan naar de 8-daagse Fietscruise langs de Donau tot aan Boedapest vv. Of voor een fietsvakantie in een ander gebied, ga dan naar alle fietsvakanties.

Faciliteiten
De MS Primadonna is het op één na grootste cruiseschip op de Donau. Ervaar haar elegantie met ruime dekken, wellness, restaurant, bar, atrium en nog veel meer op een fietsvakantie zonder van hotel te wisselen! De MS Primadonna wacht elke dag op je bij het eindpunt van de fietstocht. Je kunt de dagen ook comfortabel aan boord doorbrengen - of het nu op het open dek met whirlpool is of in de wellnessruimte met whirlpool, sauna en Kneipp-bassin. In de keuken besteden we bijzondere aandacht aan het gebruik van regionale, Oostenrijkse producten - alle gerechten worden aan boord vers bereid. Als enige cruiseschip vaart de MS Primadonna onder Oostenrijkse vlag.
Kamers
De hutten bevinden zich op het hoofd-, boven- of promenadedek (zie ook het dekplan) en beschikken over een badkamer met douche/wc, tv, telefoon, kluis, minibar, zitje en airconditioning. De hutten op het hoofddek ECO bevinden zich aan de achterkant van het schip en zijn 9,5m² en voorzien van een stapelbed. De andere hutten op het hoofddek zijn 11,5m² en voorzien van aparte bedden. De hutten op het boven- en promenadedek zijn 16,5m² en voorzien van een tweepersoonsbed bestaande uit aparte bedden en beschikken tevens over een balkon.
Aanvullende informatie
 • Afstand vanaf Utrecht: 838 km
 • Inchecken vanaf 17:00 uur. Let op boot vertrekt ca. 18.30 uur.
 • Uitchecken tot 9:00 uur
 • Toeristenbelasting: er wordt geen toeristenbelasting geheven. Havengelden zijn inclusief.
 • Brandstoftoeslag: U heeft vast wel gehoord van de enorme prijsstijging van de brandstofprijzen. Omdat dit ook effect heeft voor de MS Primadonna, is deze genoodzaakt u hiervoor een toeslag te vragen. De toeslag bedraagt € 4,50 per persoon en nacht voor verblijf op het hoofddek en € 7,00 per persoon en nacht voor verblijf op het boven- en promenadedek. Dit zal in rekening worden gebracht aan boord aan het einde van de cruise samen met de rekening voor de hut (diensten en drankjes aan boord).
 • Fietshuur inclusief: standaard fiets met 7 versnellingen. Eventueel kan dat ook een fiets met 21 versnellingen zijn, zonder extra toeslag. Geef dit dan op onder de Opmerkingen. Daarnaast is het mogelijk om met een toeslag een Elektrische fiets voor € 88,00 per E-Bike te boeken. Eigen fiets mag uiteraard ook (hiervoor geldt er geen korting).
 • Parkeren en transfer van en naar het schip is niet inbegrepen. Wel kan er tegen een meerprijs een parkeerplaats en transfer naar het schip geboekt worden.
  Parkeerplaats en heen- en terugtransfer € 70,00 voor 2 personen
  Voor elke extra persoon transfer vanaf parkeerplaats € 15,00 per persoon
  Heen- en terugtransfer vanaf station Passau € 15,00 per persoon
  Wil je parkeerplaats of transfer bijboeken, geef dit dan aan bij het boeken bij opmerkingen.
  De parkeerplaats is bij het Donautouristik Infopunt, onbewaakt op omheind terrein. Vanaf hier krijg je indien bijgeboekt een transfer naar het schip. De transfer is slechts één keer en vertrekt tussen 16.30 uur en 16.45 uur. Zorg dat je op tijd bent.
 • 30 drankjes voucherpakket. Het is mogelijk om een drankenpakket (30 vouchers) bij te boeken voor € 109,00 per pakket. Je kunt ook een veelvoud van het drankenpakket bij boeken. De vouchers van het drankenpakket zijn in te wisselen voor alcoholvrije drankjes, koffie, thee, wijn en bier. Bij boeking op te geven.
 • 2G-regel: MS Primadonna hanteert de 2G-regel, oftewel alleen gevaccineerde of genezen gasten met minimaal 1 vaccinatie kunnen deelnemen aan deze fietscruise. Ook geldt hier de mondkapjesplicht aan boord van het schip.
 • Route- en programmawijzigingen vanwege plaatselijke omstandigheden (zoals hoogwater, laagwater, slecht weer) kunnen op voorspraak van de kapitein worden doorgevoerd. Ook fietstochten en landprogramma kunnen hierdoor aangepast worden. Tevens kunnen aankomsttijden en ligplaatsen hierdoor veranderen.
 • Wifi is gratis gedurende de hele reis. Er bevinden zich twee centrale terminals voor het opvragen van de e-mail, met gelimiteerd dataverbruik aan boord van het schip. Een schadevergoeding voor geen wifi-bereik wordt door de rederij uitgesloten.
 • Met betrekking tot de fietscruise gelden er bij annulering afwijkende annuleringskosten
 • Boekingskosten € 20,-
 • Check de coronamaatregelen van de deelstaat en dit hotel via deze link.
LAAT JE INSPIREREN
LOCATIE
Adresgegevens:
MS Primadonna
Johann-Bergler-Straße 2
94032 Passau
Duitsland
8-daagse Fietscruise Donau Passau-Wenen-Passau v.a. € 1355

Prijzen & Beschikbaarheid

Kies eerst onder Reisduur het aantal dagen dat je op vakantie wilt, dan de Aankomstdatum, je Reisgezelschap en eventueel een Actiecode.
Klik vervolgens in de prijstabel bij het gewenste kamertype op de prijs voor een gedetailleerde prijsberekening.

Reisduur & aankomstdatum

Reisgezelschap