8 DAGEN CRUISE KROATISCHE EILANDEN CAT A - KROATIë

CRUISE KROATISCHE EILANDEN CAT A  

Informatie

Eilandhoppen in de Kvarner Baai. Kroatië is prachtig en heeft 1.185 eilanden. Wat is er nou mooier om een cruise te maken met een motorschip en zo verschillende eilanden aan te doen. Geniet van het heerlijke blauwe water, het varen, rustig zwemmen op afgelegen plekjes, het slenteren door historische stadjes op de eilanden en het eten van lekkere Kroatische maaltijden.
Je verblijf
Zaterdag: Opatija – Eiland Krk
Op eigen gelegenheid reis je naar de haven van Opatija. Het schip zie je duidelijk liggen in de haven. Na te zijn ingecheckt tussen 11.00 en 12.00 uur vertrekt het schip over een kristal heldere zee richting het eiland Krk – het grootste van de Kroatische eilanden. Onderweg krijg je een 3-gangenlunch geserveerd. Ook is er ook nog tijd gereserveerd voor een zwemstop. Krk heeft een imense afwisseling in haar dorpen groot en klein, mooie groene promenades, ruige wildernis, kleine eilandjes en honderden verborgen baaitjes en stranden. ’s Avonds heb je de mogelijkheid om te genieten van de vele cafeetjes en restaurants langs de waterkant. Je overnacht aan boord in de stad Krk.

Zondag: Eiland Krk – Eiland Rab
Na het ontbijt zetten we koers richting het eiland Rab, dat bekend staat als het eiland van de liefde.Je kunt hier de stad bezichtigen, die wordt omgeven door een Middeleeuwse muur, met historische kerktorens, kerken, paleizen, straten met keien en oude facades. Geniet op een terrasje van een drankje en probeer zeker de bekende “Rapska torta”, gebak. Als de tijd het toestaat probeer dan ook eens de Kamenjak heuvel op te lopen en geniet hier van een schitterende zonsondergang. Je overnacht aan boord in de stad Rab.

Maandag: Eiland Rab – Zadar
In de ochtend na het ontbijt zetten we koers naar de stad Zadar en passeren we het eiland Pag met een zwemstop op het kleine eiland Maun. Geniet van het historische stadscentrum van Zadar, wat voor eeuwen de metropool van Dalmatië was en vandaag nog steeds het centrum van de regio. Zadar is een rijk monumenteel erfgoed, dat zie je bij iedere voetstap die je zet. Hier zie je o.a. het Romeinse Forum, de St. Donatuskerk (de beroemdste basiliek en het symbool van de stad), de machtige stadsmuren, de haven en natuurlijk het bekende Zadar zeeorgel. De stad heeft een verscheidenheid aan leuke restaurants die zich bevinden in het stadshart. Je overnacht aan boord in Zadar.

Dinsdag: Zadar – Eiland Molat of Olib
We vertrekken vroeg naar Molat of Olib (afhankelijk van de beschikbare ruimte in de kleine havens). Beide eilandjes zijn gelegen in het noordelijke gedeelte van Zadar’s archipel waar een ieder kan genieten van de rust en sereniteit. Overnachting aan boord.

Woensdag: Eiland Molat of Olib – Eiland Lošinj
Na het ontbijt en nog wat zwemmen vertrekken we naar Ilovik, het bloemeneiland voor een korte stop voordat we koers zetten naar het eiland Lošinj, dat bekend staat als het sunshine island en dat éé’n van de meest populaire eilanden is vanwege de overvloed van pijnbomen en helder water. Bij aankomst maken we een wandeling langs de haven, naar de Lošinj Aromatic Garden of breng een bezoek het nabijgelegen pitoreske stadj Veli Lošinj. We overnachten aan boord in Mali Lošinj.

Donderdag: Eiland Lošinj – Eiland Cres
Na nog wat zwemmen in de ochtend vertrekken we naar het eiland Cres, een lang en smal eiland bedekt met eiken, beuken en pijnbomen, als ook wijngaarden en olijfbomen plantages. Cres en Mali Lošinj waren vroeger één eiland, maar een kanaal gegraven door de Romeinen heeft het eiland gesplitst. Verbreng de avond in de haven van deze typische Middeleeuwse stad Cres. Overnachting aan boord in Cres.

Vrijdag: Eiland Cres – Opatija
Na het ontbijt zetten we koers richting Opatija. Onderweg kunnen we genieten van het spectaculaire uitzicht op de bekende Opatija Riviera. We arriveren aan het eind van de middag in Opatija, waar we kunnen slenteren over de bekende Franz Joseph promenade – Lungo Mare naar één van de talloze cafés en restaurants, of naar het nabij gelegen vissersdorpje Volosko – dat bekend staat voor haar uitstekende visrestaurants, de beste in de regio, alswel van Kroatië. Voor de laatste nacht aan boord bevelen we het afscheidsfeest aan boord van het schip aan. Een uitstekende mogelijkheid voor het uitwisselen van adressen met andere passagiers, die nu inmiddels jullie nieuwe vrienden zijn geworden.

Zaterdag: Opatija – naar huis of verder
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de bemanning en mede reizigers. Daarna reis je op eigen gelegenheid weer naar huis of juist verder naar een andere vakantiebestemming.
Inbegrepen
 • 7x overnachting met ontbijt
 • 7x 3-gangen lunch
 • 1 liter water per persoon per dag
 • 2 handdoeken
Verblijfsperiode
Je kunt deze cruise aanvangen op 30 juni 2018, 7, 14 en 21 juli 2018 en 4 en 18 augustus 2018. Aanvang en vertrek is op zaterdag.
Prijstabel
8 dagen Cruise Kroatische eilanden cat A - Kroatië
van t/m Cat A benedendek Cat A bovendek
30-06-18 / 10-08-18 700,00 750,00
18-08-18 / 24-08-18 670,00 720,00
Faciliteiten
De motorschepen zijn van hout gebouwd en beschikken over hutten, een eetruimte en een zonnedek.
Kamers
De hutten zijn voorzien van stapelbedden en een badkamer met douche/wc.
Aanvullende informatie
 • Inchecken op zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur in de haven van Opatija. Vertrek om 13.00 uur
 • parkeren mogelijk: va. € 10,00 per dag, ter plaatse te boeken en betalen
 • Extra handdoeken: € 3,00 per handdoek en € 5,00 per badlaken, ter plaatse te betalen
 • Toeristenbelasting & havengelden: € 40,00 per persoon per week, ter plaatse te betalen
 • Boekingskosten € 20,-
LAAT JE INSPIREREN
 • Schip voor de kust
 • Kijkje vanaf het achterdek
 • Achtersteven van aangemeerd schip
 • Restaurant
 • Schip is aangemeerd aan klein strand
 • Tweepersoonskamer op schip
 • Schip is aangemeerd bij stadje
 • In volle actie
 • Aangemeerd bij grotere stad
LOCATIE
Adresgegevens:
Cruise Kroatische Eilanden cat A
Zert Ulica 3
51410 Opatija
Kroatië
8 dagen Cruise Kroatische eilanden cat A - Kroatië v.a. € 670

Prijzen & Beschikbaarheid

Kies eerst onder Reisduur het aantal dagen dat je op vakantie wilt, dan de Vertrekdatum, je Reisgezelschap en eventueel een Actiecode.
Klik vervolgens in de prijstabel bij het gewenste kamertype op de prijs voor een gedetailleerde prijsberekening.

Reisduur & vertrekdatum

Reisgezelschap